úterý 16. října 2007

Žehlička, aneb Něco málo o tradicích

Když se tak zpětně dívám na svoje neomalené postřehy o pondělním „vyučování“, začínám mít malinko strach, jestli jsem u některých čtenářů kritičtější povahy nezasela obavy typu: „S Bradavicemi to jde z kopce, koukněte na tu organizaci...“. Na tuhle možnost nechci ani pomyslet! Bradavice jsou nejlepší škola na světě (a vím to jistě – už jsem do jedné další chodila! ;)) a ani v nejmenším bych si nepřála jim kazit pověst, natož tak znepokojovat zbytečně (!!) své spolu-studenty... Takže proto – abych si ten včerejšek vyžehlila a taky abyste pochopili, že trocha „strukturovaného chaosu“ patří k bradavické tradici – vám připomenu jeden článek z posledního čísla HogNews ve školním roce 1982/83...

Nápověda pro nezasvěcené:
1. Hodina elementaristiky, o kterou v článku jde, se v tom roce prakticky konala asi třikrát, začátkem září. Od té doby se týden co týden znovu oficiálně konat měla, ale vlastně na ni doopravdy nikdy nedošlo.
2. Závěrečným poradám se říká závěrečné proto, že se konají na závěr roku, to jest v červnu.
3. Zbytek je pouhou otázkou odčítání: červen – září = ? :)


Velká novina

V sobotu odpoledne byla na závěrečné poradě konečně oficiálně vyjevena veřejnosti budoucnost elementaristiky v Bradavicích (stručně, velmi černá až žádná). Oceňujeme, že jsme se o té změně dozvěděli ještě před odjezdem na prázdniny, hned se nám bude lehčeji dýchat. Ti z Vás, kteří si na elementaristiku potrpěli, se konečně zbaví té nejistoty, kterou pociťovali, když celý školní rok středu co středu s marnou nadějí přešlapovali před prázdnou učebnou, a ti ostatní mají alespoň o sešit víc, o starost míň a jeden další důvod k oslavě. Jsme tedy všichni rádi, že víme, na čem jsme, a teď už jen tiše doufáme, že sovy se seznamem pomůcek pro druhý ročník přiletí pokud možno alespoň před Halloweenem!


Takže heslo dne: Za všech situací zachovejte rozvahu! To přijde! :D

Žádné komentáře: