úterý 16. října 2007

Narion Themiall


Pokud potkáte v Bradavicích někoho s afrem, tak není pochyb, že tím někým není jen tak někdo :) - bude to s naprostou určitostí Narion Themiall, nebelvírský třeťák a Katleenin spolužák z ročníku. Specifický „účes“ i tmavý odstín pleti zdědil Narion po svém tátovi, který je původem z Afriky. Pokud vím, Themiallovi tam jezdívají na prázdniny. Podle Kat má Narion svou rodinu fakt rád – slyšela ho o nich mluvit vždycky moc hezky. A fakt rád má určitě taky o rok mladší Amabell z Nebelvíru, se kterou chodí..;)
Narion v žádném případě nebude ten, koho si v zástupu bradavických studentů můžete nevšimnout. A teď nenarážím na exotický vzhled, ale na fakt, že Narion prostě - jak to jenom říct - obvykle nesedí tiše v rohu. :D Má neuvěřitelně energie, věčně někde lítá - dost často s hůlkou v ruce, taky většinou nemlčí (a někdy přímo křičí). Když ještě býval ve škole Hadir, trávil Narion hromadu času s ním - trénováním soubojů, hraním šachu a vymýšlením různých, řekněme, „zábaviček“...:)
Horší to je, když Narion zrovna dobrou náladu nemá. Naštvat se teda dokáže, a pěkně rychle, a to pak lítají hromy blesky a schytá to každý, kdo neuteče... Katleen mi tady tvrdí , že osobně obvykle ani nepozná, jestli je Narion zrovna naštvaný nebo je spíš na dně (anebo mu případně není vůbec nic) - prý když se mu párkrát snažila spravit náladu, zásadně to skončilo fiaskem, protože on nepochopil, že ho nechce urážet, a ona nepobrala, jak ho vůbec něco takového mohlo napadnout... (*pobavený pohled přes rameno na Kat* Ach, ta komunikace...:D)
Jednu dobu, když byl Narion naštvaný, říkával denodenně, že balí kufry a jede do Kruvalu. Teda - ne, že by mu to Katleen kdy opravdu věřila (když s tím přišel po páté, nevěřil tomu už asi nikdo), ale hlavně slyšela o Kruvalu takové věci, které se k Narionovi vůbec nehodí. Možná je pruďas, ale jít se dobrovolně učit černé magii, to snad zas ne... Ne, že by se nevyžíval v kouzelnických soubojích, a už vůbec se nedá říct, že by mu nešly – ale to už by Kat Nariona spíš viděla jako toho... *poškrábe se na hlavě* ... no prostě toho chlapíka, co černokněžníky chytá. Ti musí být určitě mistři na souboje, mít postřeh, švih a taky pro strach uděláno. Kdyby se Narion trochu zklidnil... No, minimálně pokud jde o odvahu, tak ho klobouk nezařadil do koleje “chrabrých Nebelvírských“ jen tak nazdařbůh, protože kuráže má někdy až moc.
Tak, končíme. Katleen ví, že Narion, i když ho občas popadne amok, umí být jinak milý a přátelský, zvlášť když má zrovna „roztaženo“. Musí to být super kamarád, když ho poznáte blíž – vypadá to, že když má někoho rád, udělá pro něj první poslední. A taky je to pro Kat člověk, který už jí byl hodněkrát ochotný pomoct, i když se mu to zrovna moc nehodilo – a těch po světě přece jen neběhá tolik...:)

Žádné komentáře: