čtvrtek 8. listopadu 2007

Amanda Hollyová

Amanda je z Mrzimoru a bude o něco málo mladší než Katleen – chodí o ročník níž než ona. Je to hezká blondýnka, kterou by si člověk mohl z dálky od pohledu splést s Kate – podobná postava, podobný účes – nebýt toho, že docela často nosí růžovou, což zrovna u Kate nehrozí. Ovšem Amandě ta barva docela sluší. Katleen by si sice taky nic růžového asi dobrovolně neoblekla, ale tohle je taková ta známá situace, kdy se vám něco líbí na druhých, ač vás osobně by do toho nedostali ani párem volů. :)
Pokud si ještě vzpomínáte (a souhlasíte s tím), co si Kat poznamenala o spolužácích z Mrzimoru, tak by se asi dalo říct, že klobouk zařadil Amandu do téhle koleje docela dobře. Když přehlédneme triviality typu, že je to jako většina ostatních z Mrzimoru dívka, a pak Katleeninu nijak zvlášť podloženou domněnku, že ji vídá ve škole docela často, tudíž bude asi pravidelně chodit do školy a proto jde nejspíš o pracovitou studentku, najde se ještě pár lepších důvodů... Tak prvotně působí Amanda obvykle mile a přátelsky – s Katleen se sice nijak zvlášť neznají, spíš jen od vidění, ale většinou se pozdraví a občas i prohodí pár slov. Podle Kat bude Amanda taky rozumná – když Katleen vyhledal ten prazvláštní Přízračný Strážce a cosi po ní chtěl, byli to (jako jedni z mála) právě Amanda a Alex, kteří racionálně uznali, že nejlepší způsob, jak se Přízraku zbavit, bude nechat jej a Kat na chvíli o samotě a v klidu, aby si mohli promluvit. Jinak, zrovna s Alexem Amanda už pěknou chvilku chodí a tomu na ní očividně dost záleží, což je pro Kat dalším důkazem, že to asi bude fajn holka...:)
Pokud vás o něco výš zarazilo moje tvrzení, že Amanda působí obvykle docela přátelsky, tak vězte, že tím narážím na fakt, že je občas taky tak trochu nerudná a podle Kat jedná trochu hloupě, a to především tehdy, má-li dojem, že se jí někdo motá kolem Alexe (- a nemyslím tím přímo omotává – takovou situaci bych už radši vůbec nechtěla vidět...:)). Kat tímhle druhem žárlivosti na celé širé okolí objektu svého zájmu nikdy netrpěla a zdá se jí to pošetilé, takže jí některé Amandiny reakce přijdou přehnané anebo úplně zbytečné... ale nakonec – chodí s ní Alex a ne ona, takže je jí to v zásadě jedno. :)
Co ještě dodat... *zamyslí se* Snad ještě, že pokud Kat ví, pochází Amanda z úplně mudlovské rodiny, což si občas řádně odnáší od hlupáků, kteří v tom vidí něco ponižujícího. Naposledy ji jeden takový ubožák proměnil na moment v prase... No, takže na závěr můžeme aspoň zadoufat, že (nejen kvůli Amandě) se takových expertů v budoucnu v Bradavicích bude producírovat o něco míň než doposud...;)

Žádné komentáře: