středa 21. listopadu 2007

Diagnóza: Littleton

Tak jsem tak procházela předloňské páté vydání HogNews a našla jsem tenhle článeček. Souvisí i s varováním před nákazou, i - jak napovídá název - s Kate, což jsou dvě témata, o kterých jsem v poslední době psala, ale dávám ho sem teď hlavně proto, aby jste se chudáci mohli taky občas zasmát, když už pořád píšu ty smutný věci...:)
Za inspiraci zpětně děkujeme profesoru Snapeovi, který šířící se epidemii tehdy před prázdninami odhalil (resp. vynalezl ;)), když Katleen výjimečně na lektvarech něco uměla...:D


Diagnóza: Littleton


Od minulého týdne řádí v Bradavicích jedna v našich končinách vzácná, dosud neprozkoumaná infekční choroba: Littletonióza. Ač epidemie kulminovala už přes víkend a teď vlna onemocnění pomalu opadává, chceme Vás i tak o nemoci informovat, abyste byli připraveni, pokud se navrátí.

Tedy: Nemoc se jeví jako závažná - pacient trpí nepotlačitelným nutkáním neustále se učit, což opravdu vážně naruší jeho obvyklý životní styl. Bohužel je choroba zatím také neléčitelná - dlouhodobého polevení "studijní horečky", jak se jí v odborných kruzích žoviálně přezdívá, lze podle poznatků léčitelů dosáhnout pouze jedinou metodou a to uvedením člověka do stavu bezvědomí. Při pokusech se ukázalo, že pouhé uspání je bez efektu, jelikož pokusné objekty si i ze spaní neustále brblají poslední získané informace.

A teď pozor! Littletonióza je také prudce infekční. Rádi bychom Vám poradili, jak nemoci předcházet, ale je to téměř nemožné. Horečka se šíří rychleji než vši, a jediní lidé, kterým se vyhýbá, se ukázali po průzkumu jako jedinci buďto zcela laxní a nezodpověďní, velmi nezdravě sebevědomí, anebo komatózní. Mějte se tedy na pozoru.

Ale na závěr jedna pozitivní zpráva: zdá se, že ač se Littletonióza opakuje cyklicky asi jednou za rok, je to v našich podmínkách z nezjištěných důvodů vždy v období kolem závěrečných ročníkových zkoušek - je tedy jasné, že o prázdninách se jí příliš obávat nemusíte. Můžete ovšem na příští epidemii už začít sbírat protilátky - za redakci doporučujeme spíše posilování sebevědomí než rozvoj nezodpovědnosti či dokonce ubližování na zdraví... Ale volba je samozřejmě zcela na Vás! :)


Takže pozor, ač je pouze pololetí, zkoušky i nebezpečí nákazy se nezadržitelně blíží!!! Otužujte se! :)

Žádné komentáře: