pondělí 15. října 2007

Alex Feredor


Alex je o ročník níž než Katleen, ale je ze stejné koleje jako ona. Je to „hrdý Skot“ :) – s oblibou nosí kilt, a to především modrý. Tuším, že ten odstín má co do činění s nějakými regionálními variacemi, nebo možná se to liší rodinu od rodiny... a nebo je to prostě jen jeho oblíbená barva. No, budu se asi muset zeptat. :) Alex chodí už docela dlouho s Amandou z Mrzimoru, sluší jim to spolu.
Nevím, jestli se dá říct, že se Kat a Alex dobře znají, ale v každém případě za to, že se znají aspoň přibližně, vděčí především mnohým společně stráveným večerům v havraspárské kolejní místnosti. Nejspíš jsou nějak předurčení k tomu, aby asi tak každý druhý večer ztroskotali oba v křeslech u krbu hledajíc společnost – a narazili tam vždycky s železnou pravidelností jenom na sebe navzájem...:D Co tou dobou dělávají ostatní Havraspárští, to je Katleen už několik let hlubokou záhadou... Ovšem Kat je za Alexovu společnost ráda – a to nejen proto, že by tam jinak posedávala sama (nebo s Marsem, svou krysou), ale hlavně proto, že Alex je prostě příjemná společnost. Ani jeden z nich toho sice moc nenamluví, ale to nijak zvlášť nevadí, stejně nemůže dojít na nic horšího, než že tam budou oba půl hoďky sedět jak tvrdé Y. Žádná katastrofa. :) Tak jako tak se většinou najde nějaké společné téma, jako poslední školní události nebo co koho zrovna trápí...
(Když nad tím tak uvažuju, když jde o trápení – nejčastěji to probíhá tak, že se trápí Katleen a Alex ji povzbuzuje a pomáhá jí odhánět splíny, načež jí občas připomene, že holt vidí věci moc černě. Což si Katleen sice povětšinou uvědomuje, ale stejně si nemůže pomoct. No, Alex má jednoduše pozitivní náhled na svět. :))
Vlastně se mi občas ani nechce věřit, že ten kluk je o rok níž než Kat a ne spíš o pár ročníků výš – někdy to totiž opravdu zní, jako by sbíral životní zkušenosti už sto let! Ale Katleen mi tady říká, že šedivé vlasy mu zatím nikde neprosvítají, takže mám nechat hloupých úvah o životních zkušenostech a doufat, že se někdy od něj třeba taky něco přiučím...*vyplazuju na Kat jazyk* Tak jo, už jsem zticha. ;)
Co ještě napsat o Alexovi. Je sympatický, přátelský a vždycky ochotný pomoct. Je to klidný člověk, řekla bych, a jen tak něco ho nerozhodí. Má na věci vlastní názor a nebojí se s ním jít na světlo – ale zase ho nepůjde roztrubovat jen tak nazdařbůh do okolí, to ne – on toho opravdu moc nenamluví, hlavně ne takzvaně „o ničem“. :) No a jak už jsem zmínila, zatímco Kat vidí všecko černě, on se přiklání spíš na tu bílou stranu... Tedy pokud zrovna nejde o kilt, samozřejmě; tam bude modrá asi otázkou principu. :)

Žádné komentáře: