neděle 14. října 2007

Hadir Damon

Hadir Damon chodí do stejného ročníku jako Kat, jen je z Nebelvíru. Nejdřív se vůbec neznali, ale během prvního ročníku se dost sblížili (hlavně potom, co se tehdy ztratili v Zapovězeném lese) a od té doby spolu chodí. Nebo vlastně možná už chodili (*koukne na Katleen, která si vedle ní kouše nehty*) – Hadir se totiž po posledních prázdninách do školy už nevrátil a Kat si teď není tak úplně jistá, jak to s nimi je, anebo bude. Každopádně se jí po Hadirovi moc stýská. Byla zvyklá vídat ho ve škole v podstatě denně.
Hadirovi jdou výborně souboje a kouzla vůbec a kouzlení ho navíc baví, takže spolu docela často trénovali. Chodili na procházky se Snickers – Katleeninou první krysou, která bohužel padla za oběť Vrbě Mlátičce, a Siriusem – Hadirovým kocourem. Po večerech občas společně koukali v sedmém patře z okna na hvězdy vypůjčeným dalekohledem nebo prostě bloumali hradem a povídali si... Ale tohle zní jako parte, honem zpátky do přítomnosti!
Skvělé na Hadirovi je, že dokáže člověka téměř vždycky rozesmát. Vytočit taky, jistě, ale to rozesmívání je každopádně příjemnější. Ačkoliv, on to Hadir někdy zvládne i propojit – povedlo se mu to třeba když se jednou o Silvestru s Narionem opil ohnivou whisky, usnul na chodbě kousek od nebelvírské společenky a Kat ho cestou do koupelny našla, musela ho křísit, odtáhnout pod kohoutek se studenou vodou a pak zpátky a donutit ho jít spát, přičemž s ní skoro celou dobu mluvil, jako by byla Narion – to fakt nevěděla, jestli se má smát nebo se na něj zlobit...:) Nebo když jí jednou v Londýně po skoro neznámém prvákovi vzkázal, jak ji moc miluje, kterýžto prvák se nezdráhal jí už tak dost osobní zprávu předat v parku uprostřed davu... *blush* No, uvádění do rozpaků, to by Hadirovi každopádně taky šlo. :)
Krom toho je taky výborný v šachu. Katleen si ještě docela živě pamatuje, jak jednou porazil profesora Snapea a ten mu to pak (asi už nikdy) nedokázal zapomenout.
Hadir taky vždycky natropí spoustu žertíků a blbostí se svým – nejspíš nejlepším – kamarádem Narionem Themiallem od nich z Nebelvíru (pokud nevíte, co tím myslím, vzpomeňte se na tu příhodu s ohnivou whisky, anebo vězte, že se o jedněch prázdninách nechali oba ostříhat dohola...).
No a pokud vás zajímá, jak Hadir vlastně vypadá, tak si asi budete muset počkat, protože fotku má Kat jenom jednu, a prostě ji nechce dát (podezírám ji, že má strach, aby milý Hadir neměl za chvilku fanklub :D). Ale stejně, vždyť všichni Hadira znáte, ne? Takže než seženu nějakou tu náhradní podobiznu, tak aspoň prozradím, že Katleen měla vždycky slabost pro dlouhé vlasy... :)

Žádné komentáře: