neděle 14. října 2007

Kate Littletonová


Kate Littletonová, hezká, vysoká, hubená (a možná občas i trochu hubatá :)) blondýnka z Mrzimoru, je Katleeninou blízkou kamarádkou už od prváku. Nejsou sice ani ve stejné koleji, ale i tak se stihly hned v prvním ročníku seznámit dost dobře na to, aby spolu pak celý rok vedly redakci školních novin. Byl to nabitý rok - krom práce v novinách pomohly totiž Kat s Kate taky vyřešit záhadu bílé kočky Sněhule, ze které se nakonec vyklubala zakletá Eluhejnsi Goldoniová, co teď chodí v Bradavicích o rok níž. Ve druhém ročníku byla Kate na celoroční stáži v Krásnohůlkách - to je čarodějnická akademie ve Francii - a od té doby nosí mnohem raději klobouky a taky se naučila působivě nadávat francouzsky...:)
Kate by byla podle Katleen skvělou prefektkou (anebo policistkou :)), protože za podmínky, že by bezvýhradně souhlasila se zásadami, které by měla hájit, by se za ně zcela jistě rvala do posledního dechu. Když jde o zásady, jde z Kate někdy strach...:) Taky výsledky by na prefektku Kate měla - nejen že je chytrá, ale většinou taky připravená, takže výsledný efekt je jednoznačně oslnivý. Ale nejvíc ze všeho to jde vidět na hodinách lektvarů - Kat si dodneška pamatuje, jak se Kate jednou přes noc naučila několikasetstránkovou učebnici lektvarů vlastně nazpaměť a druhý den ji dokázala na hodině bez škobrtnutí odrecitovat... To už skoro ani není normální! :D Možná, že v tom bude nějaká tajemná motivace... *potutelný úsměv*
Katleen a Kate mají taky ještě jednu tradici - poslední prázdninový den, nebo vlastně noc, tráví Kat u Littletonových (protože z Manchesteru jsou to přece jen aspoň čtyři hodiny) a většinou tu noc prokecají. Pro Katleen je to paradoxně - ačkoliv je úplně poslední - obvykle jeden z nejlepších dnů prázdnin.
Co dodat? No, ne, že by si holky vždycky ve všem rozumněly. Každá mají tak trochu svou hlavu. Ale vycházejí spolu většinou dobře, a od čeho by byli kamarádi, kdyby nám občas trochu nerozšířili obzory. :) A Katleen věří, že když by jí opravdu bylo ouvej a potřebovala by vytáhnout z bryndy, Kate tam někde bude, ať už si o té které věci, o kterou půjde, myslí, co chce...:)

Žádné komentáře: