neděle 14. října 2007

Vlastní životopis (ve třetí osobě)

Katleen se narodila 26. srpna 1971 v Manchesteru, kde teď bydlí s rodiči a se svou o šest let mladší sestrou Josephine v prostorném bytě v centru. Měla se původně jmenovat Kaitleen, ale nějaký nešikovný úředník na matrice to popletl a rodičům to nijak zvlášť nevadilo, tak už jí to jméno zůstalo... :)
Katleenin táta, Andrew, je mudla a má v Manchesteru malé nakladatelství, kde vydává především fantasy a science fiction knížky. Vydělává mu dost, aby Jasperovy uživil, ale spoustu toho investuje do mladých začínajících autorů, které s oblibou podporuje. Je blázen do kouzel, kouzelníků a všeho magického, nebo aspoň trošku "nenormálního".
Maminka, Angeline, pracuje jako vrchní sestra v nemocnici - ano, v obyčejné mudlovské nemocnici. Je sice kouzelnice a proti kouzlení nic nemá, ale své schopnosti téměř nikdy nevyužívá. Vždycky říká, že ji baví dělat věci „složitě“ a že když to bude nutné, může si vždycky kouzlem pomoct. Chodila taky do Bradavic (do Havraspáru), ale po třetím ročníku ji její otec, Katleenin děda Alex (blázen do mudlů), přemluvil, aby zkusila mudlovskou školu, a jí se tam zalíbilo, takže v ní zůstala. Doma, pokud si Katleen pamatuje, maminka Angeline nečaruje skoro vůbec. Jen když byla Kat malá, přeměnila jí máma dvakrát živou želvu na plyšovou, protože se o ni dobře nestarala, a taky si dřív měnívala před zrcadlem barvu vlasů a účes, než šla ráno do práce.
Domácnost mají tedy Jasperovi vlastně úplně mudlovskou a o kouzelnickém světě se skoro ani nemluví, když se nepočítají tatínkovy četné fantazie. Takže předtím, než jí došel dopis z Bradavic, se Kat s kouzly setkala jen zřídka, hlavně když byla na prázdninách u dědy a babičky Oliverových (z maminčiny strany).
No a jaká je samotná Katleen? Je brunetka, ani malá, ani velká, ráda se směje a nerada se zlobí (což neznamená, že to neumí, pozor ;)). Kat je hodně důvěřivá a někdy až moc rychle odpouští. Ještě od doby, co nebyla v Bradavicích, má ráda kreslené seriály v mudlovské televizi, knížky, kytky a čokoládu. Dřív bývala skautka, ráda je venku a zajímá ji příroda. Ve škole se jí líbí a učení ji v zásadě baví, když ho zrovna není příliš... No a co si myslí o Bradavicích, o tom se dozvíte postupně... Kdo si počká, ten se dočká! :)

Žádné komentáře: